طرح جامع صرفه جویی آب در شرکت صنعت غذایی کورش (تصفیه کننده روغن هایی خوراکی)

طرح جامع صرفه جویی آب در شرکت صنعت غذایی کورش شامل مجموعه اقدامات و فرایندهای صورت گرفته در راستای صرفه جویی در مصرف است.

مجموعه اقدامات ریز و  درشت صورت گرفته سبب گردیده است تا شرکت صنعت غذایی کورش به میزان تقریبی 30 درصد پایین تر  از  نرم جهانی مصرف آب در صنعت تصفیه روغن های خوراکی،آب مصرف کند. دغدغه کمبود آب به تعهدی برای پرسنل شرکت تبدیل شده و این دغدغه باعث به وجود آمدن طرح ها و ابتکارات فراوان در راستای فرهنگ صرفه جویی در انواع مصارف ( آب ، انرژی و ... ) گردیده است.

 

اجزای اصلی طرح:

که به ترتیب به شرح ذیل عنوان می گردد:

  1. مانیتورینگ دقیق مصرف برای هر واحد مصرف کننده بصورت روزانه ،هفتگی ،ماهیانه و سالانه
  2. اجرای پایپینگ مهندسی شده به همراه بازدیدهای دوره ای روزانه جهت رفع نشتی ها در کمترین بازه زمانی ممکن
  3. بازیابی کامل فاضلاب صنعتی و استفاده مجدد از آن در بخش آبیاری فضای سبز و همچنین برخی از تجهیزات صنعتی مانند برجهای خنک کننده
  4. بازیابی آب کندانس ناشی از سیستم بخار و استفاده مجدد از کندانس برگشتی در تجهیزات صنعتی مانند دیگهای بخار
  5. بازیابی آب مورد نیاز جهت شستشوی فیلترهای صنعتی
  6. اجرای آبیاری قطره ای برای فضای سبز و کاهش کاشت چمن و جایگزینی آن با گیاهان پوششی  دیگر مانند فرانکینیا که نیازمند آبیاری به مراتب کمتر از چمن های  معمول دارد.
  7. مهندسی کاشت درختان متناسب و سازگار با آب و هوای منطقه و نیازمند آبیاری کم
  8. فرهنگ سازی سازمانی  با آموزش به پرسنل جهت اجرای الگوی مصرف درست
  9. بازیابی آب دور ریز دستگاه اسمز معکوس و کاهش دور ریز آب به میزان 50 درصد

 

خروجی های کلیدی:

  • دستیابی به مصرف آبی معادل 70 درصد نرم جهانی در صنعت تصفیه روغن های خوراکی
  • مجموعه اقدامات ریز و  درشت صورت گرفته سبب گردیده است تا شرکت صنعت غذایی کورش به میزان تقریبی 30 درصد پایین تر  از  نرم جهانی مصرف آب در صنعت تصفیه روغن های خوراکی،آب مصرف کند. دغدغه کمبود آب به تعهدی برای پرسنل شرکت تبدیل شده و این دغدغه باعث به وجود آمدن طرح ها و ابتکارات فراوان در راستای فرهنگ صرفه جویی در انواع مصارف ( آب ، انرژی و ... ) گردیده است.
 

آثار طرح در سازگاری با کم آبی

کاهش برداشت از منابع آب آبی

کاهش مصرف آب سبز

کاهش مصرف آب آبی

کاهش آلودگی آب

افزایش بهره وری

 

 

 

نام استان: البرز

محل اجرای طرح: شهرک صنعتی اشتهارد

 

 

 

اثر حجمی سالانه (متر مکعب):

 

 

 

هزینه اجرای طرح (میلیون ریال):

 

بازه زمانی اجرای طرح:

 

 

 

کارفرما: شرکت صنعت غذایی کورش

آدرس تارنما:

مشاور:

آدرس تارنما:

 

پیمانکار:

آدرس تارنما:

 

نام و نام خانوادگی تکمیل کننده فرم: احمد علیپور

موقعیت شغلی: سرپرست تاسیسات و پساب           

 تاریخ:12/03/98

گروه: صنایع

  تاریخ ثبت : 4 مهر 1399
 پشتیبانی گروه دیبا
 312